tisdag 15 november 2016

Fiskgryta med örter och potatis

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g vit fiskfilé
  • 1 burk konserverade musslor
  • ½ purjolök
  • 4 potatisar av fast sort
  • 1 morot
  • ½ knippe dill
  • ½ knippe bladpersilja
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 burk crème fraiche franska örter
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk koncentrerad fiskfond
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att fräsa i

Gör så här

  1. Skiva purjolöken i  tunna skivor. Hacka persilja, plocka och skär dillen fint.
  2. Skala och tärna potatisen grovt. Skala och skär moroten i sneda skivor
  3. Fräs potatistärningar, morotsskivor och purjolök i lite smör. Tillsätt crème fraiche, fiskfond, vatten och dragon. Låt alltsammans puttra på låt värme tills potatisen är mjuk ca 15 minuter.
  4. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Låt fisken sjuda i cirka 10 minuter. Lägg i musslorna de sista två minuterna så att de värms.
  5. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt finskuren dill strax före serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar