Fiskgryta med örter och potatis
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g vit fiskfilé
- 1 burk konserverade musslor
- ½ purjolök
- 4 potatisar av fast sort
- 1 morot
- ½ knippe dill
- ½ knippe bladpersilja
- 1 tsk torkad dragon
- 1 burk crème fraiche franska örter
- ½ dl vatten
- 1 tsk koncentrerad fiskfond
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att fräsa i
Gör så här
- Skiva purjolöken i tunna skivor. Hacka persilja, plocka och skär dillen fint.
- Skala och tärna potatisen grovt. Skala och skär moroten i sneda skivor
- Fräs potatistärningar, morotsskivor och purjolök i lite smör. Tillsätt crème fraiche, fiskfond, vatten och dragon. Låt alltsammans puttra på låt värme tills potatisen är mjuk ca 15 minuter.
- Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Låt fisken sjuda i cirka 10 minuter. Lägg i musslorna de sista två minuterna så att de värms.
- Smaksätt med salt och peppar och tillsätt finskuren dill strax före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar