Första adventshelgen och glöggdags! Till glöggen serverar jag gärna lite salta tilltugg, t.ex. kalla snibbar av den här enkla pissaladièren.
Ingredienser
- 1 rulle kyld smördeg
- 4 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk persillade
- 1 tsk torkad basilika
- salt
- 1 nypa socker
- nymalen svartpeppar
- 1 burk sardeller
- 20 kalamataoliver
- olivolja
Gör så här:
- Skala och skiva löken tunt i en matberedare.
- Häll en bottenskyla olivolja i en stor stekpanna eller gryta och värm. Häll i löken och pressa i vitlöksklyftorna. Strö över örtkryddor, salt och socker samt mal över lite svartpeppar. Fräs alltsammans och låt det därefter stå på låg värme i cirka 30 minuter.
- Tillsätt hälften av sardellerna och låt de smälta ner i blandningen. Låt alltsammans svalna.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Rulla ut smördegen på en plåt och låt degen ligga kvar på bakplåtspappret,
- Bred ut lökblandingen över smördegen.
- Fördela resten av sardellerna och de halverade oliverna på toppen.
- Grädda alltsammans i cirka 15 minuter.
- Låt pissaladièren svalna och servera kalla eller ljumna snibbar till glögg eller annan fördrink.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar