lördag 12 november 2016

Smörstekt kummel med blomkål och broccoli

En härlig fiskrätt en lördagskväll!

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g kummelfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekning

Blomkålspuré

  • 250 g blomkål
  • 2 dl grädde
  • salt

Broccolipuré

  • 250 g broccoli
  • 2 msk smör
  • salt
  • vatten att koka i

Rostad broccoli och blomkål

  • 25 g blomkål i små buketter
  • 25 g broccoli i små buketter
  • salt
  • färskpressad rapsolja att ringla över

Topping

  • 100 g svamp, t.ex. skogschampinjoner eller kantareller

Gör så här:

  1. Dela kummelfilén i 2 portionsbitar. Om bitarna är tunna kan du vika dem dubbla innan du steker dem. Salta och peppra. Stek i smör och ös fisken med smör tills den är klar och innertemperaturen är 48 grader.
  2. Koka blomkålen till purén med grädde och salt tills den mjuknat. Häll av grädden men spara den. Mixa till en slät puré och späd eventuellt med lite av den sparade grädden. Smaka ev av med ytterligare salt och lite vitpeppar.
  3. Koka broccolin i saltat vatten tills den är riktigt mjuk. Häll av vattnet och mixa broccolin med smör. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Lägg de små buketterna av blomkål och broccoli i en ugnsform. Salta och ringla över rapsolja. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Stek svampen i het panna och runda av med en smörklick.
  7. Lägg upp fisken med puréerna och de rostade grönsakerna. Toppa med nystekta kantareller eller annan svamp. Ringla lite av den sparade grädden runt fisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar