måndag 28 november 2016

Pasta carbonara med aubergine

Krämig vegetarisk pasta med aubergine



Ersätt bacon med aubergine och du får en god vegetarisk pasta!

2 portioner

  • 250 g spaghetti
  • 1 aubergine
  • 2 ägg
  • 4 msk grädde
  • 75 g riven parmesanost
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:

  1. Börja med att tärna aubergine och stek tärningarna i het olivolja. Salta
  2. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
  3. Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och parmesan. Vispa så att blandningen blir pösig.
  4. Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Spara lite av kokvattnet.
  5. Tillsätt äggblandningen lite i taget under omrörning. Späd med någon matsked kokvatten.
  6. Tillsätt auberginetärningarna och lägg upp på varma djupa tallrikar.
  7. Mal över svartpeppar och riv över ytterligare parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar