Krämig vegetarisk pasta med aubergine |
Ersätt bacon med aubergine och du får en god vegetarisk pasta!
2 portioner
- 250 g spaghetti
- 1 aubergine
- 2 ägg
- 4 msk grädde
- 75 g riven parmesanost
- nymalen svartpeppar
- olivolja
Gör så här:
- Börja med att tärna aubergine och stek tärningarna i het olivolja. Salta
- Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
- Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och parmesan. Vispa så att blandningen blir pösig.
- Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Spara lite av kokvattnet.
- Tillsätt äggblandningen lite i taget under omrörning. Späd med någon matsked kokvatten.
- Tillsätt auberginetärningarna och lägg upp på varma djupa tallrikar.
- Mal över svartpeppar och riv över ytterligare parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar