Många smaker på en tallrik |
2 portioner
Linsbiffar
- 150 g röda linser
- 1 litet ägg
- 1 liten finhackad gul lök
- 1½ msk potatismjöl
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 nypa chiliflakes
- salt och nymalen svartpeppar
- kallpressad rapsolja att steka i
Gyllenbruna linsbiffar |
Rostad pumpa med gremolata |
Rostad pumpa
- ½ butternutpumpa
- kallpressad rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk finskuren bladpersilja
- skalet av ½ citron - finhackat
Myntayoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk hackade myntablad (eller 1 tsk torkade)
- 1 msk mango chutney
Gör så här:
- Börja med yoghurten. Blanda samman ingredienserna och ställ i kylen fram till serveringen.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär pumpan i stora bitar. Lägg pumpan i en ugnsform och ringla olja över. Salta, peppra och baka pumpan mitt i ugnen tills den är mjuk (ca 20 min). Blanda övriga ingredienser till en gremolata och strö över pumpan när ca 10 min återstår. Baka klart i ugnen.
- Skölj och koka linserna mjuka i vatten (ca 10 minuter). Låt linserna rinna av i en sil.
- Stek löken mjuk i en stekpanna.
- Blanda alla ingredienser till biffarna och låt blandningen stå en stund. Rulla linsbullar och forma biffar.
- Stek biffarna i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
- Servera med rostad pumpa och myntayoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar