tisdag 4 oktober 2016

Fiskburgare med skagenröra




Visst kan vi göra burgare trots att sommaren och grillsäsongen är över. Idag gör jag fiskburgare med skagenröra som jag serverar med ugnsrostade potatisklyftor och morötter.

2 portioner

  • 300 g fiskfilé utan skinn och ben (av en eller flera sorter)
  • 1 äggula
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ msk sweet chilisås
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekning

Till montering:

  • 2 hamburgerbröd (gärna hembakade)
  • chilisås av ketchuptyp
  • lite blandad sallad
  • 1 tomat
  • lite riven lagrad ost

Skagenröra

  • 100 g skalade och grovhackade räkor
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 msk plockad och finskuren dill
  • salt och nymalen vitpeppar

Till servering

  • 4 potatisar
  • 1 morot

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skär potatisen i klyftor (behåll skalet på). Tvätta och skär moroten i sneda grova skivor.
  3. Lägg potatis och morotsskivor på en ugnsplåt (gärna på bakplåtspapper). Ringla över lite rapsolja, salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 minuter.
  4. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, rödlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner de grovhackade räkorna och låt röran stå i kylen fram till serveringen.
  5. Kör fisken i en matberedare och blanda ner äggulor, lök och lite sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  6. Forma smeten till 2 burgare och stek dem i smör i en het stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
  7. Dela bröden och rosta dem i torr stekpanna.
  8. Montera burgarna. Börja med chilisås, sallad och tomat på brödbotten. Fortsätt med fiskburgaren, lite riven lagrad ost och skagenröra. Avsluta med brödhatten och sätt ett grillspett rakt igenom som håller ihop burgaren.
  9. Lägg upp på en tallrik tillsammans med ugnsrostade morötter och potatisklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar