Ett par veckor i ett sommarvarmt Malaga gör hösten lite mer uthärdlig. Malaga har utvecklats som matstad och konststad de sista 10 åren och är verkligen värt ett besök. Vår och höst är bästa tiden och så här års är det svensk högsommar! Det blev många goda tapas och pinchos under besöket, men också besök i några av Malagas saluhallar, där man också ofta kan äta gott.
|
Fräscha pinchos för en tia styck nere vid hamnpromenaden |
|
En café solo - spansk variant på espresso
|
|
Goda och mättande tapas t.ex. med en bit tortilla, albondrigas (köttbullar) och croquettas med köttfyllning.
|
|
Mör griskind serverad med couscous |
|
Interiör från en av Malagas allra bästa tapasrestauranger, El Tapeo del Cervantes. Vägg i vägg ligger Vineria Cervantes i samma regim och med snarlik meny. Rekommenderas!
|
|
Godast av allt! Marinerade sardiner med guacamole och lite tomatsås. Serveras på de båda restaurangerna ovan.
|
|
Dagens tapas, men många fler finns på menyn
På El Pimpi mitt i sta'n kan man äta sig riktigt mätt: En oxsvansragu med potatismos och därefter en dessert med 4 smakportioner. Ett gott råd är att dela desserten med någon om man inte vill bli alltför proppmätt.
Saluhallarna är frestande med alla sina fina råvaror. Här några exempel:
|
|
Svamp i mängder av alla sorter
|
|
Oliver med olika marinering och smaksättning |
|
Mandel och torkad frukt |
|
Färska fikon och granatäpplen
|
|
Färska dadlar direkt från palmerna |
|
Färska söta och saftiga meloner
|
|
Mycket folk i rörelse! |
|
Kött och charkuterier lockar också till köp |
Fisk och skaldjur från Medelhavet finns det naturligtvis också gott om!
|
Musslor av flera olika sorter, t.ex fina stora pilgrimsmusslor |
En avstickare till Gibraltar blev det också tid till. I detta lilla England vid Medelhavet är allt plötsligt väldigt brittiskt, och fish and chips serveras överallt - inte det bästa brittiska köket precis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar