torsdag 27 oktober 2016

Malaga

Ett par veckor i ett sommarvarmt Malaga gör hösten lite mer uthärdlig. Malaga har utvecklats som matstad och konststad de sista 10 åren och är verkligen värt ett besök. Vår och höst är bästa tiden och så här års är det svensk högsommar! Det blev många goda tapas och pinchos under besöket, men också besök i några av Malagas saluhallar, där man också ofta kan äta gott.


Fräscha pinchos för en tia styck nere vid hamnpromenaden


En café solo - spansk variant på espresso

 
 
Goda och mättande tapas t.ex. med en bit tortilla, albondrigas (köttbullar) och croquettas med köttfyllning.






Mör griskind serverad med couscous


Interiör från en av Malagas allra bästa tapasrestauranger, El Tapeo del Cervantes. Vägg i vägg ligger Vineria Cervantes i samma regim och med snarlik meny. Rekommenderas!



 

 
 
 

Godast av allt! Marinerade sardiner med guacamole och lite tomatsås. Serveras på de båda restaurangerna ovan.

 



Dagens tapas, men många fler finns på menyn


 
På El Pimpi mitt i sta'n kan man äta sig riktigt mätt: En oxsvansragu med potatismos och därefter en dessert med 4 smakportioner. Ett gott råd är att dela desserten med någon om man inte vill bli alltför proppmätt.


 
 








Saluhallarna är frestande med alla sina fina råvaror. Här några exempel:
 
 
Svamp i mängder av alla sorter
 


Oliver med olika marinering och smaksättning

Mandel och torkad frukt


Färska fikon och granatäpplen
 


Färska dadlar direkt från palmerna

Färska söta och saftiga meloner
 


Mycket folk i rörelse!
 
 


Kött och charkuterier lockar också till köp

 
 
Fisk och skaldjur från Medelhavet finns det naturligtvis också gott om!


 
 

Musslor av flera olika sorter, t.ex fina stora pilgrimsmusslor
 
 
 

 
 
 
 
En avstickare till Gibraltar blev det också tid till. I detta lilla England vid Medelhavet är allt plötsligt väldigt brittiskt, och fish and chips serveras överallt - inte det bästa brittiska köket precis.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar