måndag 3 oktober 2016

Cannelloni med ricotta, spenat och svamp




Om du varit i svampskogen och haft tur att hitta svamp tar du naturligtvis av den - nu är ju trattisarna på gång! Annars går det bra att botanisera i svampdisken i din matbutik.

2  portioner

  • 200 g färska lasagneplattor
  • lite riven parmesanost att toppa med

Fyllning

  • 250 g fryst och tinad bladspenat
  • 200 g svamp av valfri sort
  • salt, nymalen svartpeppar och lite nyriven muskot
  • 1 ask ricotta ost, 250 g
  • smör och rapsolja att fräsa i
  • 2 msk riven parmesan

Ostsås

  • 2 msk smör
  • 1½ msk mjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • 1 msk riven parmesan
  • l burk crème fraiche
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Rör ner mjöl och lite kajennpeppar. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät. Låt koka på låg värme cirka 5 minuter för att ta bort mjölsmaken. Rör då och då i kastrullen så att såsen inte bränner.
  3. Blanda ner ost och låt såsen svalna. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs spenaten i lite smör och rapsolja. Krydda med salt, peppar och muskot. Fräs tills vätskan kokat in. Låt spenaten svalna.
  5. Dela svampen och fräs den i rapsolja tills den är mjuk och vattnet kokat in.
  6. Blanda spenaten med svampen. Rör ner ricotta och parmesanost. Krydda med salt och peppar.
  7. Bred ut lite av ostsåsen i botten av en ugnsform.
  8. Klicka fyllning på en lasagneplatta i taget och rulla ihop. Lägg i ugnsformen med skarven nedåt.
  9. Bred resten av ostsåsen över rullarna och strö över parmesanost.
  10. Baka av i ugnen cirka 20 minuter.
  11. Servera med en grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar