Om du varit i svampskogen och haft tur att hitta svamp tar du naturligtvis av den - nu är ju trattisarna på gång! Annars går det bra att botanisera i svampdisken i din matbutik.
2 portioner
- 200 g färska lasagneplattor
- lite riven parmesanost att toppa med
Fyllning
- 250 g fryst och tinad bladspenat
- 200 g svamp av valfri sort
- salt, nymalen svartpeppar och lite nyriven muskot
- 1 ask ricotta ost, 250 g
- smör och rapsolja att fräsa i
- 2 msk riven parmesan
Ostsås
- 2 msk smör
- 1½ msk mjöl
- 2 dl standardmjölk
- 1 nypa kajennpeppar
- 1½ dl riven lagrad ost
- 1 msk riven parmesan
- l burk crème fraiche
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Rör ner mjöl och lite kajennpeppar. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät. Låt koka på låg värme cirka 5 minuter för att ta bort mjölsmaken. Rör då och då i kastrullen så att såsen inte bränner.
- Blanda ner ost och låt såsen svalna. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Fräs spenaten i lite smör och rapsolja. Krydda med salt, peppar och muskot. Fräs tills vätskan kokat in. Låt spenaten svalna.
- Dela svampen och fräs den i rapsolja tills den är mjuk och vattnet kokat in.
- Blanda spenaten med svampen. Rör ner ricotta och parmesanost. Krydda med salt och peppar.
- Bred ut lite av ostsåsen i botten av en ugnsform.
- Klicka fyllning på en lasagneplatta i taget och rulla ihop. Lägg i ugnsformen med skarven nedåt.
- Bred resten av ostsåsen över rullarna och strö över parmesanost.
- Baka av i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med en grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar