Torskrygg med kålrotspuré, spetskål och äpple
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskrygg
- ½ l vatten
- 2 msk salt
- 1 msk socker
Kålrotspuré
- 400 g kålrot
- 40 g smör
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk honung
- ½ tsk torkad dragon
- 1 dl crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
- 200 g spetskål
- 1 äpple
- 50 g sockerärter
Gör så här:
- Dela fisken i 2 portionsbitar och låt dem rimma i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader. Torka av fisken och mal över svartpeppar. Sätt in fisken mitt i ugnen och baka av den tills innertemperaturen är 46 grader.
- Skala och skär kålroten i mindre bitar. Lägg i en kastrull med saltat vatten och en klick smör. Koka tills kålroten är mjuk ca 30 minuter. Häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med smöret i en kannmixer eller med stavmixer. Rör ner äppelcidervinäger, dragon och socker. Smaka av med salt och peppar. Klicka ner crème fraiche och värm purén inför serveringen.
- Tärna äpplet. men låt skalet sitta kvar. Grovhacka kålen, skär sockerärterna på snedden och fräs alltsammans i lite smör tills det blir mjukt.
- Lägg upp kålblandningen i mitten av två varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå och kålrotspurén vid sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar