lördag 29 oktober 2016

Rödingfilé med rostad blomkål och vitvinssås med spenat

 

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 rödingfiléer
  • 1 litet blomkålshuvud
  • salt och nymalen vitpeppar
  • rapsolja

Vitvinssås med spenat

  • ½ påse färsk babyspenat (35 g)
  • 1 dl grädde
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1 tsk koncentrerad fiskfond
  • lite smör att fräsa i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • ev 1 tsk maizena att reda såsen med

Gör så här:

  1. Dela blomkålshuvudet i små buketter. Stek i lite rapsolja tills buketterna fått fin färg. Häll i en skvätt vatten (ca ½ dl) och koka klart under lock.
  2. Fräs spenaten i lite smör. Tillsätt grädde, vin och fiskfond. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrörd i vatten.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Pensla rödingen med rapsolja och krydda med salt och peppar. Lägg filéerna med skinnsidan upp i en smord ugnsform. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ta ut ur ugnen och dra av skinnet. Om skinnet inte lossnar, baka ytterligare någon minut i ugnen.
  4. Servera fisken med blomkålen, såsen och en citronklyfta att pressa över.


1 kommentar:

  1. Hej Barbro!

    Jag heter Sara och jobbar på Oatly – företaget som kom på havredrycken. Du kanske känner till oss?

    Snart kommer vi släppa en sprillans ny produkt i begränsad upplaga – och vill därför låta några utvalda personer prova och utvärdera den, och undrar nu om du är intresserad av det?

    Isåfall får du gärna mejla mig på sara.hansson@oatly.com så berättar jag mer!

    Allt gott,
    Sara Hansson
    www.oatly.com

    SvaraRadera