Rödingfilé med rostad blomkål och vitvinssås med spenat
Ingredienser till 2 portioner
- 2 rödingfiléer
- 1 litet blomkålshuvud
- salt och nymalen vitpeppar
- rapsolja
Vitvinssås med spenat
- ½ påse färsk babyspenat (35 g)
- 1 dl grädde
- ½ dl torrt vitt vin
- 1 tsk koncentrerad fiskfond
- lite smör att fräsa i
- salt och nymalen vitpeppar
- ev 1 tsk maizena att reda såsen med
Gör så här:
- Dela blomkålshuvudet i små buketter. Stek i lite rapsolja tills buketterna fått fin färg. Häll i en skvätt vatten (ca ½ dl) och koka klart under lock.
- Fräs spenaten i lite smör. Tillsätt grädde, vin och fiskfond. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrörd i vatten.
- Sätt ugnen på 150 grader. Pensla rödingen med rapsolja och krydda med salt och peppar. Lägg filéerna med skinnsidan upp i en smord ugnsform. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ta ut ur ugnen och dra av skinnet. Om skinnet inte lossnar, baka ytterligare någon minut i ugnen.
- Servera fisken med blomkålen, såsen och en citronklyfta att pressa över.
Hej Barbro!
SvaraRaderaJag heter Sara och jobbar på Oatly – företaget som kom på havredrycken. Du kanske känner till oss?
Snart kommer vi släppa en sprillans ny produkt i begränsad upplaga – och vill därför låta några utvalda personer prova och utvärdera den, och undrar nu om du är intresserad av det?
Isåfall får du gärna mejla mig på sara.hansson@oatly.com så berättar jag mer!
Allt gott,
Sara Hansson
www.oatly.com