fredag 28 oktober 2016

Fläskpannkaka med äpple





Efter ett par veckor i Spanien står nu den svenska husmanskosten som spön i backen här hemma. Tapas i all ära men en riktigt bra fläskpannkaka är inte att förakta. Här låter jag bacon och äppletärningar fräsa tillsammans och ge lite extra smak.

4 portioner

  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • ½ tsk salt
  • 125 g bacon
  • 1 syrligt äpple


Gör så här:

  1. Vispa samman mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ner äggen och till sist resten av mjölken. Låt smeten svälla någon timme. Under tiden gör du iordning baconfräset och värmer ugnen till 225 grader.
  2. Tärna bacon och urkärnat äpple (äpplet behöver inte skalas om det är en tunnskalig svensk sort). Fräs alltsammans i en stekpanna. Låt fräset svalna.
  3. Smöra ugnens långpanna och häll över fräset i ugnens långpanna.
  4. Häll i smeten och  grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera med rårörda lingon och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar