tisdag 3 september 2019

Kummelfilé med rostade grönsaker



Kummel är en av många goda vitfiskar som blir goda och fasta i köttet av att rimmas en stund före tillagning. Här serverar jag den panerad med pankoströbröd tillsammans med rostade grönsaker. Överbliven kokt potatis tärnas också ner bland grönsakerna.

2 portioner

  • 400 g kummelfilé
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • vetemjöl, ägg och pankoströbröd att panera i
  • smör och rapsolja att steka i


Rostade grönsaker

  • ½ zucchini
  • ½ aubergine
  • 1 röd paprika i tärningar 
  • 1 rödlök i tärningar
  • 4 kokta potatisar i tärningar
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några kvistar färsk timjan


Romsås

  • ½ dl crème fraiche
  • ½ dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk stenbitsrom
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör samman romsåsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
  2. Blanda salt och vatten och dela fisken i 2 portionsbitar. Låt fisken rimma i lagen cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 210 grader. Lägg grönsaks- och potatistärningarna i en ugnsform. Ringla över olja, salta, peppra strö över hackad timjan. Blanda runt ordentligt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 35 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  4. Ta upp och torka av fisken. Dubbelpanera i vetemjöl, ägg och pankoströbröd. Stek fisken på medelhög värme i smör och rapsolja.
  5. Lägg upp fisk och grönsaker tillsammans med en klick romsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar