Kummel är en av många goda vitfiskar som blir goda och fasta i köttet av att rimmas en stund före tillagning. Här serverar jag den panerad med pankoströbröd tillsammans med rostade grönsaker. Överbliven kokt potatis tärnas också ner bland grönsakerna.
2 portioner
- 400 g kummelfilé
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- vetemjöl, ägg och pankoströbröd att panera i
- smör och rapsolja att steka i
Rostade grönsaker
- ½ zucchini
- ½ aubergine
- 1 röd paprika i tärningar
- 1 rödlök i tärningar
- 4 kokta potatisar i tärningar
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- några kvistar färsk timjan
Romsås
- ½ dl crème fraiche
- ½ dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 2 msk stenbitsrom
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Rör samman romsåsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
- Blanda salt och vatten och dela fisken i 2 portionsbitar. Låt fisken rimma i lagen cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 210 grader. Lägg grönsaks- och potatistärningarna i en ugnsform. Ringla över olja, salta, peppra strö över hackad timjan. Blanda runt ordentligt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 35 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Ta upp och torka av fisken. Dubbelpanera i vetemjöl, ägg och pankoströbröd. Stek fisken på medelhög värme i smör och rapsolja.
- Lägg upp fisk och grönsaker tillsammans med en klick romsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar