torsdag 12 september 2019

Potatissoppa med bacon



Ingredienser till 3 portioner

  • 4 potatisar
  • ½ purjolök
  • 1 liten gul lök
  • smör att fräsa i
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • några kvistar färsk timjan
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 pkt bacon

Gör så här:

  1. Skölj och strimla purjolöken och hacka den gula löken. Skala och skär potatisarna i tärningar. Fräs alltsammans i lite smör i en gryta. Häll i grönsaksbuljong och hackad timjan. Koka upp och låt soppan koka på låg värme i 10 minuter.
  2. Rör ihop smör och mjöl. Rör i grädde och klicka ner redningen i soppan. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter och smaka av med salt och peppar. (Om du vill ha en slät soppa mixar du den med stavmixern, men jag tycker det är gott med lite textur.)
  3. Strimla bacon och stek knaprigt.
  4. Häll upp soppan i varma tallrikar och toppa med bacon och hackad persilja.
  5. Servera soppan med ett gott bröd eller som jag gjorde idag - hembakade hamburgerbröd fyllda med skinka och ost och grillade i smörgåsgrillen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar