lördag 28 september 2019

Röding med saffranssås med spenat och Västerbottenschips



Röding är en riktigt god fisk. Här serverar jag den med en sås med saffran och spenat tillsammans med Västerbottenschips, småbladssallad och picklad fänkål. Till detta ett gott potatismos-

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 rödingfiléer 
  • olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Västerbottenschips

  • 2 msk grovriven Västerbottensost

Sås med spenat

  • 50 g färsk eller fryst bladspenat
  • 1 msk smör
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den rivna osten i 2 högar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter tills chipsen fått färg och låt dem svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.
  2. Fortsätt med såsen. Fräs spenat och saffran i lite smör. Tillsätt vetemjöl och vitt vin. Koka upp och tillsätt fiskfond och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll ut lite olivolja på en plåt och vänd runt rödingfiléerna. Salta på köttsidan och vänd skinnsidan upp. Baka av i övre delen av ugnen tills skinnet går lätt att dra av, 8-10 minuter.
  4. Servera fisken tillsammans med spenatsåsen, potatismos, små salladsblad och lite picklad fänkål. Toppa med brutna Västerbottenschips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar