Röding är en riktigt god fisk. Här serverar jag den med en sås med saffran och spenat tillsammans med Västerbottenschips, småbladssallad och picklad fänkål. Till detta ett gott potatismos-
Ingredienser till 2 portioner
- 2 rödingfiléer
- olivolja
- salt och nymalen vitpeppar
Västerbottenschips
- 2 msk grovriven Västerbottensost
Sås med spenat
- 50 g färsk eller fryst bladspenat
- 1 msk smör
- 0.25 g saffran
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vitt vin
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- 1 dl grädde
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den rivna osten i 2 högar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter tills chipsen fått färg och låt dem svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.
- Fortsätt med såsen. Fräs spenat och saffran i lite smör. Tillsätt vetemjöl och vitt vin. Koka upp och tillsätt fiskfond och grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Häll ut lite olivolja på en plåt och vänd runt rödingfiléerna. Salta på köttsidan och vänd skinnsidan upp. Baka av i övre delen av ugnen tills skinnet går lätt att dra av, 8-10 minuter.
- Servera fisken tillsammans med spenatsåsen, potatismos, små salladsblad och lite picklad fänkål. Toppa med brutna Västerbottenschips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar