söndag 1 september 2019

Ugnsbakad röding med Västerbottenspotatis



2 portioner

  • 2 rödingfiléer
  • salt
  • olja

Västerbottenspotatis

  • 6 små potatisar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 ansjovisfiléer
  • ½ dl riven Västerbottensost
  • 1 äggula
  • 2 msk hackad dill
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Borsta potatisarna rena och dela dem i två delar på längden.
  2. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Lägg i potatisarna och låt såsen sjuda så att potatisen blir mjuk och såsen kokar ihop till hälften. Ta upp potatisen och håll den varm.
  3. Hacka ansjovisfiléerna och vispa ut hacket i såsen. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar och vispa till sist i äggulan och hackad dill.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Häll ut lite olivolja på en plåt och vänd fisken i olja så att de får olja runt om. Salta köttsidan och baka fisken med skinnsidan uppåt. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills skinnet går lätt att lyfta av.
  5. Lägg upp potatis och sås på två tallrikar. Servera tillsammans med fisken och lättkokta haricots verts och vaxbönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar