söndag 2 augusti 2015

Vitvinsmarinerad fläskkarré




Marinera fläskkarréskivor i vitt vin och lägg dem på grillen. Servera med potatishalvor som du först kokar och sedan ger lite färg på grillen och grillade tomathalvor. Paprikapesto passar bra till (receptet hittar du här i bloggen).

2 portioner

  • 2 skivor benfri fläskkarré
  • salt
  • olja att pensla med

Marinad

  • 2 dl torrt vitt vin
  • några blad färsk salva
  • en kvist färsk rosmarin
  • 2 lagerblad (helst färska)
  • rivet skal av ½ citron
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ihop marinaden och låt den stå en stund innan du använder den.
  2. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt marinera i kylskåpet några timmar.
  3. Ta fram köttet i rumstemperatur en stund innan du ska grilla. Torka av, pensla med lite olja och salta.
  4. Grilla cirka 5 minuter på varje sida (beroende på hur tjocka karréskivorna är).
  5. Servera med potatis, tomathalvor och paprikapesto.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar