Hemma igen efter en vecka på Österlen. Då återgår vi till den köttfria måndagen. Idag gnocchi med kantareller och zucchini.
2 portioner
- 1 påse (500g) färsk potatisgnocchi
- 200 g färska kantareller
- 1 liten zucchini
- ½ röd lök
- ½ kruka basilika
- nyriven parmesan att strö över
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka potatispastan i saltat vatten.
- Borsta/skölj kantarellerna. Riv dem i mindre bitar om de är stora.
- Hacka löken.
- Stek kantarellerna i smör och rapsolja på ganska hög värme. Tillsätt löken och stek ytterligare en stund. Ställ åt sidan.
- Tärna zucchini och stek i smör och rapsolja. Ställ åt sidan.
- Stek den kokta pastan i smör och rapsolja. Blanda ner den stekta svampen och zucchinin. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner grovt strimlad basilika och strö över parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar