måndag 24 augusti 2015

Gnocchi med kantareller och zucchini




Hemma igen efter en vecka på Österlen. Då återgår vi till den köttfria måndagen. Idag gnocchi med kantareller och zucchini.

2 portioner

  • 1 påse (500g) färsk potatisgnocchi
  • 200 g färska kantareller
  • 1 liten zucchini
  • ½ röd lök
  • ½ kruka basilika
  • nyriven parmesan att strö över
  • salt och nymalen svartpeppar


Gör så här:

  1. Koka potatispastan i saltat vatten.
  2. Borsta/skölj kantarellerna. Riv dem i mindre bitar om de är stora.
  3. Hacka löken.
  4. Stek kantarellerna i smör och rapsolja på ganska hög värme. Tillsätt löken och stek ytterligare en stund. Ställ åt sidan.
  5. Tärna zucchini och stek i smör och rapsolja. Ställ åt sidan.
  6. Stek den kokta pastan i smör och rapsolja. Blanda ner den stekta svampen och zucchinin. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda ner grovt strimlad basilika och strö över parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar