Pasta med en krämig sås. Använd någon sorts rörpasta, jag använder rigate av den korta, breda sorten. Servera med parmesanost.
2 portioner
- 300 g laxfilé utan skinn
- 1 hackad schalottenlök
- 125 g tinad bladspenat
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja
Gör så här:
- Koka så mycket pasta du vill ha enligt anvisningen på förpackningen. (Ungefär 200 g torr pasta brukar bli lagom till 2 personer.)
- Skär laxen i kuber.
- Fräs hackad schalottenlök i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt den tinade bladspenaten och fräs ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt grädde, rivet skal och saft av citronen. Lägg i laxkuberna och låt det hela puttra under lock cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av vattnet från den kokta pastan och vänd ner den i såsen. Späd eventuellt med någon matsked kokvatten om du tycker såsen är för tjock.
- Servera i varma djupa tallrikar med parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar