Svamp, knaperstekt parmaskinka och grov dijonsenap ger den här kycklingen smak och karaktär. Servera med råstekta halvor av färskpotatis och en tomatsallad.
2 portioner
- 2 kycklingfiléer
- 4 skivor parmaskinka
- ½ l färska kantareller eller motsvarande konserverade
- 2 tsk grov dijonsenap
- ½ dl torrt vitt vin
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- ev lite maizena
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa i
Gör så här:
- Strimla parmaskinkan och fräs den i torr panna. Ställ åt sidan.
- Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem i lite olivolja och en klick smör. Tillsätt kantarellerna och stek alltsammans ytterligare en stund.
- Blanda ner senap, vin och grädde och låt alltsammans koka samman. Kontrollera att kycklingen är klar.
- Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt såsen med en tsk maizena (behövs särskilt om du använt en mager grädde).
- Strö över den knapriga parmaskinkan vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar