onsdag 26 augusti 2015

Kyckling med kantareller och parmaskinka



Svamp, knaperstekt parmaskinka och grov dijonsenap ger den här kycklingen smak och karaktär. Servera med råstekta halvor av färskpotatis och en tomatsallad.

2 portioner

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • ½ l färska kantareller eller motsvarande konserverade
  • 2 tsk grov dijonsenap
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • ev lite maizena
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa i

Gör så här:

  1. Strimla parmaskinkan och fräs den i torr panna. Ställ åt sidan.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem i lite olivolja och en klick smör. Tillsätt kantarellerna och stek alltsammans ytterligare en stund.
  3. Blanda ner senap, vin och grädde och låt alltsammans koka samman. Kontrollera att kycklingen är klar.
  4. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt såsen med en tsk maizena (behövs särskilt om du använt en mager grädde).
  5. Strö över den knapriga parmaskinkan vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar