Meatfree Monday återigen! Den här gången får ricottaosten stå för proteinerna.
2 portioner
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- kallpressad rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 150 g ricotta
- 1 röd chili
Dressing
- en stor näve blad av slätbladig persilja
- en liten näve myntablad
- ½ msk kapris
- 1-2 rivna vitlöksklyfta
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 dl kallpressad rapsolja
- ½ dl vatten
Gör så här:
- Börja med dressingen: Kör alla ingredienser utom vattnet i en kannmixer. Späd med lite vatten och kör ihop såsen. Konsistensen ska fortfarande vara lite tjock.
- Skär aubergine och zucchini i sneda skivor, ungefär ½ cm tjocka. Pensla med rapsolja, salta och peppra. Grilla eller stek skivorna på båda sidor tills de är mjuka. Håll varmt och lägg upp på ett serveringsfat.
- Toppa med dressingen, smulad ricotta och finhackad chili utan kärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar