Makrill är en fet fisk som gör sig bra på grillen. Köp lite mindre filéer, de stora kan ibland ha en bismak av tran.
2 portioner
- 4 makrillfiléer
- saften av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
- kallpressad rapsolja att pensla med
Kall sås
- 1½ dl turkisk yoghurt
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk grov söt senap
- 1 tsk honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Rör samman ingredienserna till såsen. Smaka av och ställ i kylskåpet.
- Skölj makrillfiléerna och snitta skinnet.
- Pressa över citron, salta och peppra. Pensla med rapsolja före grillningen.
- Grilla över glöd, gärna i ett grillhalster.
- Servera med nykokt färskpotatis och den kalla såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar