Efter besöket på Saxilds gård i Skagen blev jag tvungen att försöka återskapa den goda mazarinkakan med crème fraiche. Här kommer receptet! Baka i en muffinsplåt och ställ eventuellt i muffinsformar om du vill vara riktigt säker på att lyckas få ur kakorna. Servera tillsammans med en kopp kaffe eller som dessert.
12 mazarinkakor i en muffinsplåt
- 200 g rumsvarmt smör
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 1,25 dl mjölk
- 35 sötmandlar
- 6 bittermandlar
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- plommonmarmelad eller annan fast sylt
Gör så här:
- Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ i pappersformar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal mandeln med skal.
- Rör smör och socker riktigt pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- Blanda mjöl, bakpulver och den malda mandeln. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten och klicka smeten i de 12 muffinsformarna. Klicka i lite marmelad mitt i varje kaka.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.
- Låt kakorna svalna något och ta ur dem ur formarna.
- Pudra över lite florsocker och servera mazarinerna tillsammans med en klick crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar