söndag 2 augusti 2015

Mazarinkakor med crème fraiche



Efter besöket på Saxilds gård i Skagen blev jag tvungen att försöka återskapa den goda mazarinkakan med crème fraiche. Här kommer receptet! Baka i en muffinsplåt och ställ eventuellt i muffinsformar om du vill vara riktigt säker på att lyckas få ur kakorna. Servera tillsammans med en kopp kaffe eller som dessert.

12 mazarinkakor i en muffinsplåt

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 35 sötmandlar
  • 6 bittermandlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • plommonmarmelad eller annan fast sylt

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ i pappersformar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mal mandeln med skal.
  4. Rör smör och socker riktigt pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och den malda mandeln. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten och klicka smeten i de 12 muffinsformarna. Klicka i lite marmelad mitt i varje kaka.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.
  7. Låt kakorna svalna något och ta ur dem ur formarna.
  8. Pudra över lite florsocker och servera mazarinerna tillsammans med en klick crème fraiche.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar