Måndag igen och köttfri dag! En indisk linsgryta får det bli. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
Ingredienser till 2 portioner
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk malen koriander
- ½ tsk malen spiskummin
- 1 krm malen kanel
- 2 dl röda linser
- 200 g krossade tomater
- 200 ml kokosmjölk
- 1 msk koncentrerad grönsaksfond
- 1 dl vatten
- salt
- lime
Gör så här:
- Skala och hacka lök, morot och vitlök.
- Fräs hacket i oljan några minuter. Rör ner kryddorna. Häll i linser och tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten och grönsaksfond.
- Låt grytan koka sakta under lock en knapp halvtimme. Smaka av med salt och pressad lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar