måndag 3 augusti 2015

Dhal, indisk linsgryta




Måndag igen och köttfri dag! En indisk linsgryta får det bli. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 1 krm malen kanel
  • 2 dl röda linser
  • 200 g krossade tomater
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • salt
  • lime

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök, morot och vitlök.
  2. Fräs hacket i oljan några minuter. Rör ner kryddorna. Häll i linser och tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten och grönsaksfond.
  3. Låt grytan koka sakta under lock en knapp halvtimme. Smaka av med salt och pressad lime.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar