torsdag 27 augusti 2015

Tomat- och fetabiff med bulgursallad



Soltorkade tomater och fetaost fungerar väl tillsammans i de här biffarna. Servera tillsammans med en bulgursallad och yoghurt smaksatt med citronzest.

2 portioner

  • 3 hg blandfärs eller nötfärs
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 75 g fetaost
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att steka i

Bulgursallad

  • 1½ dl bulgur
  • 3 dl vatten att koka i
  • salt
  • 1 finhackad röd knipplök
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • rivet skal av ½ citron
  • 35 g färsk babyspenat (½ påse)
  • salt och nymalen svartpeppar

Citronyoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda samman ingredienserna till yoghurten och ställ in i kylen fram till serveringen.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda samman färs, persilja, smulad fetaost och hackade tomater. Smaksätt med salt och peppar. Forma till små biffar och stek dessa i olivolja, ca 3 minuter på  varje sida.
  4. Blanda kokt bulgur med lök, persilja och citronzest. Smaka av med salt och peppar och vänd till sist ner babyspenaten.
  5. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar