Soltorkade tomater och fetaost fungerar väl tillsammans i de här biffarna. Servera tillsammans med en bulgursallad och yoghurt smaksatt med citronzest.
2 portioner
- 3 hg blandfärs eller nötfärs
- 6 soltorkade tomater i olja
- 75 g fetaost
- ½ dl hackad bladpersilja
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att steka i
Bulgursallad
- 1½ dl bulgur
- 3 dl vatten att koka i
- salt
- 1 finhackad röd knipplök
- 2 msk finhackad bladpersilja
- rivet skal av ½ citron
- 35 g färsk babyspenat (½ påse)
- salt och nymalen svartpeppar
Citronyoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- rivet skal av ½ citron
- 1 tsk honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda samman ingredienserna till yoghurten och ställ in i kylen fram till serveringen.
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda samman färs, persilja, smulad fetaost och hackade tomater. Smaksätt med salt och peppar. Forma till små biffar och stek dessa i olivolja, ca 3 minuter på varje sida.
- Blanda kokt bulgur med lök, persilja och citronzest. Smaka av med salt och peppar och vänd till sist ner babyspenaten.
- Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar