Idag blir det majskyckling till middag. Det går lika bra med vanlig färsk kyckling, men majskyckling ger extra guldkant!
4 portioner
- 1 färsk kyckling
- saften av en citron
- 3 msk japansk soja
- 1 kvist rosmarin
- 3 vitlöksklyftor
- ½ tsk chiliflakes
- salt och nymalen svartpeppar
Grönsaker:
- 1 butternutpumpa
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 8 små potatisar
- olivolja att ringla över
Kall sås
- 2 dl turkisk yoghurt
- rivet skal av 1 citron
- 1 msk flytande honung
- 1 riven vitlöksklyfta
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Stycka kycklingen och lägg portionsbitarna i en bunke.
- Pressa över citronsaft, tillsätt soja, pressade vitlöksklyftor, rosmarin, chiliflakes, salt och svartpeppar. Plasta bunken och låt kycklingen marinera i kylskåpet någon timme.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Blanda såsen och låt den stå i kylen fram till serveringen.
- Dela grönsaker i mindre bitar och bottna en ugnsform med dessa. Salta, peppra och lägg kycklingdelarna ovanpå. Ringla lite olivolja över.
- Stek kyckling och grönsaker mitt i ugnen cirka 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Servera med den kalla såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar