Lättkokt savoykål tillsammans med en ostsås passar bra att servera till någon av alla kryddade korvar som finns att köpa idag.
4 portioner
- 1 huvud savoykål
- 3 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl standardmjölk
- salt och nymalen vitpeppar
- 1½ dl riven lagrad ost
Gör så här:
- Dela savoykålen i klyftor och koka lätt i saltat vatten
- Smält smöret och rör i vetemjölet. Blanda i mjölken och koka såsen under vispning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Dra såskastrullen av plattan och rör ner den rivna osten. Om såsen verkar tjock kan du späda den med lite av vattnet som kålen kokat i.
- Ta upp kålen och låt den rinna av. Häll ostsåsen över kålklyftorna.
- Servera tillsammans med valfri korv, skånsk senap och eventuellt kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar