onsdag 5 augusti 2015

Savoykål med ostsås




Lättkokt savoykål tillsammans med en ostsås passar bra att servera till någon av alla kryddade korvar som finns att köpa idag.

4 portioner

  • 1 huvud savoykål
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1½ dl riven lagrad ost

Gör så här:

  1. Dela savoykålen i klyftor och koka lätt i saltat vatten
  2. Smält smöret och rör i vetemjölet. Blanda i mjölken och koka såsen under vispning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dra såskastrullen av plattan och rör ner den rivna osten. Om såsen verkar tjock kan du späda den med lite av vattnet som kålen kokat i.
  4. Ta upp kålen och låt den rinna av. Häll ostsåsen över kålklyftorna.
  5. Servera tillsammans med valfri korv, skånsk senap och eventuellt kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar