Torsk i ugn på spenatbädd
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskfilé
- 0,25 dl salt
- ½ l vatten
- 250 g fryst och tinad bladspenat
- ½ purjolök
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk svensk söt senap
- 1½ dl grädde
- 2 msk finskuren dill
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda salt och vatten till en lag och lägg i torsken. Låt fisken rimma i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör. Salta och peppra.
- Lägg spenatfräset i en ugnsform. Lägg fisken ovanpå spenaten.
- Vispa samman grädden med senap och dill. Häll blandningen över fisken.
- Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
- Servera fisken med pressad potatis och ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar