tisdag 5 maj 2020

Torsk i ugn på spenatbädd


Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskfilé
  • 0,25 dl salt
  • ½ l vatten
  • 250 g fryst och tinad bladspenat
  • ½ purjolök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk svensk söt senap
  • 1½ dl grädde
  • 2 msk finskuren dill
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda salt och vatten till en lag och lägg i torsken. Låt fisken rimma i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör. Salta och peppra.
  4. Lägg spenatfräset i en ugnsform. Lägg fisken ovanpå spenaten.
  5. Vispa samman grädden med senap och dill. Häll blandningen över fisken.
  6. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
  7. Servera fisken med pressad potatis och ärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar