måndag 18 maj 2020

Cannelloni med ädelost, spenat och champinjoner



Cannelloni på färska lasagneplattor är en god vardagsrätt. Här är den helt vegetarisk med smak av ädelost i såsen.

Ingredienser till 8 st

  • 8 färska lasagneplattor (250 g)
  • lite riven parmesanost att toppa med

Fyllning

  • 250 g fryst och tinad bladspenat
  • 150 g champinjoner
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 ask ricottaost (250 g)
  • smör att fräsa i
  • 2 msk riven parmesanost

Ostsås

  • 2 msk smör
  • 1½ msk mjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 dl riven ädelost (alternativt enbart 2 dl ädelost)
  • 1 burk crème fraiche
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Smält smör till ostsåsen i en kastrull och rör ner mjöl och lite kajennpeppar. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät och låt den koka på låg värme i ca 5 minuter för att ta bort mjölsmaken. Rör då och så att såsen inte bränner.
  3. Blanda ner osten och låt såsen svalna. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek skivade champinjoner i lite smör tills de fått vacker färg. Blanda ner spenaten och fräs tills vätskan kokat in. Ta pannan från värmen och rör ner ricotta och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred ut lite av ostsåsen i botten av en ugnsform.
  6. Klicka fyllning på en lasagneplatta i taget och rulla ihop. Lägg i ugnsformen med skarven nedåt.
  7. Häll resten av ostsåsen över rullarna och toppa med riven parmesan.
  8. Baka av i ugnen cirka 20 minuter.
  9. Servera med en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar