onsdag 13 maj 2020

Indisk gryta med köttfärs och kikärter



Indiska smaker är alltid gott. Idag rensade jag lite i skafferi och kyl och gjorde en gryta som jag serverar med ris, naanbröd, chutney och myntayoghurt.

Ingredienser till 2 portioner

  • 3 hg köttfärs
  • 1½ dl kikärter
  • ½ strimlad purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • några hackade torkade aprikoser
  • ½ dl ljusa russin
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • en nypa chiliflakes
  • ½ dl röda linser
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • salt
  • rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Hetta upp rapsolja i en stekgryta. Fräs purjolök och vitlök någon minut.
  2. Tillsätt färs och kryddor. Fräs tills färsen är smulig och fått färg.
  3. Rör ner kikärter, linser, aprikoser, ingefära och russin. Tillsätt linser och crème fraiche. Späd med vatten och låt alltsammans koka i ca 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och ev ytterligare kryddor. Späd med ytterligare vatten om du tycker grytan är för tjock.
  5. Servera med kokt ris, naanbröd, chutney och myntayoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar