söndag 17 maj 2020

Fläskkarré i ugn - allt i ett


Helstekt fläskkarré är en bra söndagsmiddag. Här gör jag rätten i en form inspirerad av ett Arla-recept. Till förrätt serverade jag några stekta gröna sparrisstjälkar med pinjenötter, crema di balsamico och parmesanost.

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 kg fläskkarré utan ben
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • rivet skal av en citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl hackade blandade örter
  • 1 kg potatis
  • 4 morötter
  • 3 dl grädde eller gräddmjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra köttet och bryn det i smör. Lägg köttet i en stor ugnsform.
  3. Blanda citronskal, vitlök och örter och lägg hälften av blandningen på köttet.
  4. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  5. Skölj potatisen och skala morötterna. Tärna grovt och lägg den i formen. Strö över resten av kryddblandningen. Lägg alltsammans runt köttet och stek ytterligare 30 minuter.
  6. Häll grädden över potatis och morötter. Stek ytterligare ca 30 minuter tills köttet är 80 grader.
  7. Låt köttet vila 10 minuter.
  8. Skär upp köttet i skivor och servera med potatis och morötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar