Helstekt fläskkarré är en bra söndagsmiddag. Här gör jag rätten i en form inspirerad av ett Arla-recept. Till förrätt serverade jag några stekta gröna sparrisstjälkar med pinjenötter, crema di balsamico och parmesanost.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 kg fläskkarré utan ben
- salt
- nymalen svartpeppar
- rivet skal av en citron
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 dl hackade blandade örter
- 1 kg potatis
- 4 morötter
- 3 dl grädde eller gräddmjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Salta och peppra köttet och bryn det i smör. Lägg köttet i en stor ugnsform.
- Blanda citronskal, vitlök och örter och lägg hälften av blandningen på köttet.
- Stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Skölj potatisen och skala morötterna. Tärna grovt och lägg den i formen. Strö över resten av kryddblandningen. Lägg alltsammans runt köttet och stek ytterligare 30 minuter.
- Häll grädden över potatis och morötter. Stek ytterligare ca 30 minuter tills köttet är 80 grader.
- Låt köttet vila 10 minuter.
- Skär upp köttet i skivor och servera med potatis och morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar