Lamm med pommes Anna är en god kombination. Om du vill göra pommes Anna till fler är ett gott råd att använda ugnen i stället för att steka klart i stekpannan på spisen.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 lammytterfiléer (ca 350 g)
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
- 2 kvistar rosmarin
- 1 msk honung
- 1 msk balsamvinäger
Pommes Anna
- 600 g potatis
- 50 g smör
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja
Gör så här:
- Börja med potatisen. Skala och skiva tunt på mandolin. Smält smöret. Blanda potatis med smör, salt och peppar.
- Värm lite olivolja i en liten stekpanna. Lägg i potatisen och tryck ihop till en kaka. Stek under lock ca 20 minuter. Vänd potatiskakan och fortsätt steka på andra sidan tills kakan fått fin färg.
- Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra lammfiléerna och stek dem i olivolja tills de fått färg. Blanda ihop hackad rosmarin med honung och vinäger. Pensla köttet med blandninngen.
- Stek köttet i ugnen till cirka 58 graders innertemperatur.
- Servera köttet tillsammans med potatiskakan och rödvinssås. (Recept på rödvinssås hittar du också här på bloggen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar