söndag 24 maj 2020

Lammfilé med pommes Anna och rödvinssås



Lamm med pommes Anna är en god kombination. Om du vill göra pommes Anna till fler är ett gott råd att använda ugnen i stället för att steka klart i stekpannan på spisen.


Ingredienser till 2 portioner

  • 2 lammytterfiléer (ca 350 g)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger

Pommes Anna

  • 600 g potatis
  • 50 g smör
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja

Gör så här:

  1. Börja med potatisen. Skala och skiva tunt på mandolin. Smält smöret. Blanda potatis med smör, salt och peppar.
  2. Värm lite olivolja i en liten stekpanna. Lägg i potatisen och tryck ihop till en kaka. Stek under lock ca 20 minuter. Vänd potatiskakan och fortsätt steka på andra sidan tills kakan fått fin färg.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra lammfiléerna och stek dem i olivolja tills de fått färg. Blanda ihop hackad rosmarin med honung och vinäger. Pensla köttet med blandninngen.
  4. Stek köttet i ugnen till cirka 58 graders innertemperatur.
  5. Servera köttet tillsammans med potatiskakan och rödvinssås. (Recept på rödvinssås hittar du också här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar