Idag blev det kylskåpsrensning och frittata till lunch. Att fräsa upp rester i stekpannan och hälla över en äggstanning och grädda klart i ugnen är ett enkelt sätt att få en god och mättande lunch. Grönsaker, lite ost, pasta och någon charkuteri blir bra. Detta fanns i min frittata idag, men ta det du har!
Ingredienser till 2 portioner
- 3 dl kokt pasta
- 4 ägg
- ½ dl mjölk
- salt och svartpeppar
- 125 g mozzarella
- 1 bit purjolök, strimlad
- 4 gröna sparrisstjälkar, delad i mindre bitar
- ½ gul paprika i grova tärningar
- lite strimlad salami
- 1 tärnad tomat
- hackad färsk timjan att toppa med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar.
- Fräs salami, purjolök, sparris och paprika i lite smör. Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen.
- Häll äggblandningen över fräset. Rör försiktigt och fös mot mitten.
- Tillsätt tomater och tärnad mozzarella.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Toppa med lite finhackad timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar