fredag 15 maj 2020

Frittatalunch



Idag blev det kylskåpsrensning och frittata till lunch. Att fräsa upp rester i stekpannan och hälla över en äggstanning och grädda klart i ugnen är ett enkelt sätt att få en god och mättande lunch. Grönsaker, lite ost, pasta och någon charkuteri blir bra. Detta fanns i min frittata idag, men ta det du har!

Ingredienser till 2 portioner

  • 3 dl kokt pasta
  • 4 ägg
  • ½ dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 bit purjolök, strimlad
  • 4 gröna sparrisstjälkar, delad i mindre bitar
  • ½ gul paprika i grova tärningar
  • lite strimlad salami
  • 1 tärnad tomat
  • hackad färsk timjan att toppa med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar.
  3. Fräs salami, purjolök, sparris och paprika i lite smör. Använd en stekpanna som tål att stå i ugnen.
  4. Häll äggblandningen över fräset. Rör försiktigt och fös mot mitten.
  5. Tillsätt tomater och tärnad mozzarella.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  7. Toppa med lite finhackad timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar