söndag 3 maj 2020

Smördegshus med räkröra

En enkel förrätt med färdigköpt smördeg och handskalade räkor


Förrätt en söndag i isolering. Därefter blev det kycklinglårfilé med ramslök (recept finns på bloggen). Detta blev en middag när vi mest tänkte på en annalkande sommar och försökte glömma det mörker som just nu omger oss. God mat är en stor tröst i denna märkliga tid.

Ingredienser till 2 portioner

  • en bit färdigköpt smördeg
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 100 g skalade räkor
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • finhackad dill
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 40 g röd stenbitsrom

Gör så här:

  1. Rulla ut smördegen och ta ut 4 rutor 7x7 cm.
  2. Pensla 2 rutor med uppvispat ägg och lägg på de 2 resterande rutorna över de penslade. Tryck ihop och pensla ovansidan.
  3. Grädda mitt i ugnen 200 grader varmluft i ca 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Låt räkorna rinna av ordentligt. Blanda crème fraiche, majonnäs, finhackad dill och räkor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär av locken på smördegshusen och fyll med räkröran. Garnera med lite stenbitsrom och lägg på locken. Servera med lite blandad sallad toppad med salladslök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar