Just nu är rödingen fin och priset också bra. Det är påfallande hur pris och kvalitet samvarierar på ett bra sätt. Med säsong och god tillgång följer god kvalitet och dessutom bra pris!
Ingredienser till 2 portioner
- 2 st portionsstora rödingfiléer
- salt och nymalen vitpeppar
- rapsolja
Potatis
- 400 g delikatesspotatis eller småpotatis av valfri sort
- 1 dl crème fraiche
- ½ dl grädde
- 1 tsk dijonsenap
- 50 g stenbitsrom eller annan fiskrom efter smak och kassa
- ½ dl finskuren gräslök
- ½ dl hackad dill
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Häll ut lite olja på en ugnsplåt. Vänd rödingfiléerna i oljan så att de får olja runt om. Salt och peppra köttsidan och låt dem ligga kvar på plåten med skinnsidan upp. Ställ åt sidan.
- Koka potatisen. Låt den ånga av och dela i halvor.
- Koka upp crème fraiche, grädde och senap.
- Baka av fisken mitt i ugnen i ca 10 minuter tills skinnet går att lyfta av.
- Vänd ner potatis, rom, dill och gräslök i gräddblandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisk och potatis tillsammans med lättkokta ärter och en extra klick stenbitsrom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar