tisdag 30 mars 2021

Rödtungafiléer med räkor på grönkålsbädd

 


Jag hade lite grönkål i kylskåpet, så den fick följa med fisken in i ugnen.

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 hg rödtungafiléer
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 100 g grönkål
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja att fräsa kålen i

Sås

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör
  • ev lite majsstärkelse utrörd i vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och repa grönkålen. Hacka bladen grovt och mittsträngen riktigt fint.
  3. Fräs grönkålen i lite olja tills den mjuknar och faller ihop. Salta, peppra och lägg fräset i en ugnsform.
  4. Hacka räkorna och blanda med crème fraiche och majonnäs.
  5. Lägg ut fiskfiléerna med köttsidan uppåt. Salta lätt och lägg en klick av räkblandningen på varje filé. Rulla ihop och lägg fisken på grönkålsfräset.
  6. Fräs schalottenlöken i lite smör utan att den tar färg. Häll på vinet och koka ner till hälften. Häll i grädde och lägg i buljongtärningen. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite majsstärkelse om du tycker såsen är för tunn.
  7. Häll såsen över fisken och baka av mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Servera fisken med pressad potatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar