Jag hade lite grönkål i kylskåpet, så den fick följa med fisken in i ugnen.
Ingredienser till 2 portioner
- 4 hg rödtungafiléer
- 1 dl skalade räkor
- 1 msk crème fraiche
- 1 msk majonnäs
- 100 g grönkål
- salt och nymalen svartpeppar
- olja att fräsa kålen i
Sås
- 1 finhackad schalottenlök
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- 1 dl vitt vin
- 1 fiskbuljongtärning
- salt och nymalen vitpeppar
- smör
- ev lite majsstärkelse utrörd i vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och repa grönkålen. Hacka bladen grovt och mittsträngen riktigt fint.
- Fräs grönkålen i lite olja tills den mjuknar och faller ihop. Salta, peppra och lägg fräset i en ugnsform.
- Hacka räkorna och blanda med crème fraiche och majonnäs.
- Lägg ut fiskfiléerna med köttsidan uppåt. Salta lätt och lägg en klick av räkblandningen på varje filé. Rulla ihop och lägg fisken på grönkålsfräset.
- Fräs schalottenlöken i lite smör utan att den tar färg. Häll på vinet och koka ner till hälften. Häll i grädde och lägg i buljongtärningen. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite majsstärkelse om du tycker såsen är för tunn.
- Häll såsen över fisken och baka av mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Servera fisken med pressad potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar