söndag 7 mars 2021

Kycklinglårfilé med basilika

 


Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g kycklinglårfilé
  • ½ pkt bacon
  • ½ kruka basilika
  • rivet skal av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Basilikakräm

  • 1½ dl crème fraiche
  • ½ msk skånsk grov senap
  • ½ tsk flytande honung
  • ½ kruka basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

Klyftpotatis

  • 5 hg potatis av fast sort
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen, men skala inte. Lägg klyftorna i en form med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och mal över svartpeppar. Baka potatisen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  2. Vik ut lårfiléerna. Salta. peppra och fyll kycklingfiléerna med citronskal och hackad basilika. Vik ihop och linda en halv baconskiva runt varje filé. Dela baconskivorna på längden innan du lindar dem runt kycklingfiléerna.
  3. Bryn filéerna snabbt runt om i smör. Sänk ugnstemperaturen till 175grader och stek kycklingen klar de sista10-15 minuterna tillsammans med potatisen.
  4. Mixa ingredienserna till basilikakrämen. Smaka av med salt och peppar, ställ i kylen fram till serveringen.
  5. Servera kyckling, potatis och basilikakräm tillsammans med en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar