söndag 25 oktober 2020

Kycklinglårfilé med svartkål och tapenade

 


Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g kycklinglårfilé
  • ½ pkt bacon
  • ½ dl tapenade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Svartkål

  • 100 g svartkål
  • ½ purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att fräsa i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla purjolök och hacka vitlöken. Fräs i en klick smör utan att löken tar färg. Skölj och strimla svartkålen och låt den fräsa med löken några minuter. Tillsätt grädde och smaksätt med salt och peppar. Koka samman några minuter.
  3. Bottna en ugnsform med kålfräset.
  4. Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg ut dem på en skärbräda med den urbenade sidan upp.
  5. Bred på tapenade och rulla samman varje filé med bacon runt.
  6. Bryn kycklingfiléerna i lite smör och lägg dem ovanpå kålfräset. Ställ formen mitt i ugnen och baka av i cirka 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt (72 grader).
  7. Servera med kokt eller pressad potatis



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar