Broccolipesto och ugnsrostad blomkål fungerar bra tillsammans. Här har jag blandat peston och blomkålen med fylld pasta - en god vegetarisk rätt.
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g fylld pasta (t.ex. ricotta och spenat)
- ½ blomkålshuvud
- rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
Broccolipesto
- 200 g frysta broccolibuketter
- ½ dl riven parmesan
- ½ dl nötter (valfri blandning, ta det du har hemma)
- ca 1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
- 1 msk fryst basilika
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela blomkålen i små buketter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra. Låt blomkålen brynas i ugnen tills den fått fin färg och mjuknat.
- Koka broccolin i saltat vatten. Blanda med övriga ingredienser till peston och mixa med stavmixer eller i en liten mixer. Tillsätt mer olja om du tycker peston blir för tjock.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag, men spara en skvätt pastavatten. Blanda pastan med pesto och blomkål samt lite pastavatten. Servera i djupa tallrikar, eventuellt med lite riven parmesan på toppen. Om du inte använder all pesto kan du spara den i en vecka i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar