måndag 30 mars 2020

Fylld pasta med broccolipesto och blomkål


Broccolipesto och ugnsrostad blomkål fungerar bra tillsammans. Här har jag blandat peston och blomkålen med fylld pasta - en god vegetarisk rätt.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g fylld pasta (t.ex. ricotta och spenat)
  • ½ blomkålshuvud
  • rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Broccolipesto

  • 200 g frysta broccolibuketter
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl nötter (valfri blandning, ta det du har hemma)
  • ca 1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 1 msk fryst basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela blomkålen i små buketter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra. Låt blomkålen brynas i ugnen tills den fått fin färg och mjuknat.
  3. Koka broccolin i saltat vatten. Blanda med övriga ingredienser till peston och mixa med stavmixer eller i en liten mixer. Tillsätt mer olja om du tycker peston blir för tjock.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag, men spara en skvätt pastavatten. Blanda pastan med pesto och blomkål samt lite pastavatten. Servera i djupa tallrikar, eventuellt med lite riven parmesan på toppen. Om du inte använder all pesto kan du spara den i en vecka i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar