Jag hade några pannbiffar i frysen som jag ville servera utan stekt lök och brunsås. Inget fel på klassisk pannbiff, men omväxling är alltid trevligt. Jag kokar en mustig tomatsås och låter biffarna värmas i såsen en stund. Nykokt kortpasta passar bra till. (Du kan självklart göra den här rätten med nystekta köttfärsbiffar.) Gör gärna dubbel sats av tomatsåsen och ställ i frysen, det blir en grund till en snabb middag någon annan dag.
Tomatsås
- 1 burk krossade tomater av god kvalitet
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- 2 stjälkar selleri
- 2 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 1 skvätt vin, rött eller vitt om du har
- 1 nypa strösocker
- 1 kruka basilika
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Hacka lök, vitlök, selleri och morot. Fräs hacket i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
- Häll i de krossade tomaterna och en skvätt vin. Låt såsen koka på låg värme i en dryg halvtimme, gärna längre.
- Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.
- Strimla basilikan och blanda ner i såsen.
- Lägg i biffar (nygjorda eller rest från en tidigare måltid). Låt alltsammans bli varmt under några minuter.
- Servera med pasta och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar