måndag 16 mars 2020

Tagliatelle med grönkål och champinjoner



Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk tagliatelle
  • 100 g grönkål
  • 100 g kastanjechampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och olivolja att fräsa i
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ dl pumpafrön

Gör så här:

  1. Ansa och skölj grönkålen noga. Hacka kålen grovt. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna.
  2. Fräs lök, vitlök och svamp i lite smör och olivolja. Tillsätt grönkålen och fortsätt steka tills kålen börjar falla ihop.
  3. Rör ner buljong och crème fraiche. Koka på låg värme i 5-10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och spara en skvätt av pastavattnet.
  6. Rör ner den avrunna pastan i kål- och svampblandningen. Blanda också ner lite pastavatten för att tunna ut såsen.
  7. Servera i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan och grovhackade pumpafrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar