Tagliatelle med grönkål och champinjoner
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g färsk tagliatelle
- 100 g grönkål
- 100 g kastanjechampinjoner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl grönsaksbuljong
- 1 dl crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och olivolja att fräsa i
- ½ dl riven parmesan
- ½ dl pumpafrön
Gör så här:
- Ansa och skölj grönkålen noga. Hacka kålen grovt. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna.
- Fräs lök, vitlök och svamp i lite smör och olivolja. Tillsätt grönkålen och fortsätt steka tills kålen börjar falla ihop.
- Rör ner buljong och crème fraiche. Koka på låg värme i 5-10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och spara en skvätt av pastavattnet.
- Rör ner den avrunna pastan i kål- och svampblandningen. Blanda också ner lite pastavatten för att tunna ut såsen.
- Servera i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan och grovhackade pumpafrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar