lördag 7 mars 2020

Röding med hollandaisesås och fänkål



Röding är en av mina favoritfiskar. Här serverar jag den med en hollandaisesås smaksatt med örter och stenbitsrom. Små amandinepotatisar och picklad fänkål blir goda tillbehör. Receptet på picklad fänkål finns redan på bloggen.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 rödingfiléer med skinn
  • salt
  • olja

Hollandaisesås

  • 2 äggulor
  • 2½ msk vatten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk pressad citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 80 g röd stenbitsrom
  • hackad dill och persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på150 grader. Häll ut lite olivolja på en plåt och vänd fisken i olja så att de får olja runt om. Salta köttsidan och baka fisken med skinnsidan uppåt. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills skinnet går lätt att lyfta av.
  2. Vispa samman äggulor och vatten till hollandaisesåsen. Vispa till en tjock kräm på svag värme. Vispa hela tiden och passa noga. Ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret klickvis. Smaka av såsen med citron, salt och vitpeppar. Blanda ner fiskrom och örter inför serveringen.
  3. Lägg upp fisken på varma tallrikar tillsammans med sås, potatis och picklad fänkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar