fredag 3 april 2020

Risoni med kyckling



Ingredienser till 2 poritoner

  • 1 liten röd lök
  • lite olivolja att fräsa i
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1½ dl risonipasta
  • 300 g kycklinglårfilé
  • ½ zucchini
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 10 kalamataoliver
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk smör
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
  2. Häll i risonin och låt den koka i 11 minuter. Rör då och då.
  3. Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Stek dem hälften av smöret. Tillsätt zucchinin i tärningar. Salta och mal över lite svartpeppar. Tillsätt soja och låt alltsammans steka tills kycklingen är genomstekt och zucchinin mjuknat. Hacka de soltorkade tomaterna och dela kalamataoliverna i halvor. Lägg tomater och oliver i kycklingfräset.
  4. Vänd ner kycklingfräset i risonin. Rör ner hälften av osten och 1 msk smör. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
  5. Lägg upp på tallrikar och toppa med resten av den rivna osten och hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar