Risoni med kyckling
Ingredienser till 2 poritoner
- 1 liten röd lök
- lite olivolja att fräsa i
- 5 dl kycklingbuljong
- 1½ dl risonipasta
- 300 g kycklinglårfilé
- ½ zucchini
- 4 soltorkade tomater i olja
- 10 kalamataoliver
- 2 dl riven lagrad ost
- 2 msk smör
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här:
- Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
- Häll i risonin och låt den koka i 11 minuter. Rör då och då.
- Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Stek dem hälften av smöret. Tillsätt zucchinin i tärningar. Salta och mal över lite svartpeppar. Tillsätt soja och låt alltsammans steka tills kycklingen är genomstekt och zucchinin mjuknat. Hacka de soltorkade tomaterna och dela kalamataoliverna i halvor. Lägg tomater och oliver i kycklingfräset.
- Vänd ner kycklingfräset i risonin. Rör ner hälften av osten och 1 msk smör. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med resten av den rivna osten och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar