Korv stroganoff är en vanlig rätt på mångas middagsbord. För att variera lite kan man ersätta korven med något annat - t.ex. kassler. Det blir en god gryta med lite mer tugg i än korv strotanoff.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g kassler
- 1 gul lök
- 1 msk tomatpuré
- ½ dl chilisås av ketchuptyp
- 1½ dl grädde eller gräddmjölk
- smör att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
- en nypa chiliflakes
- 1 msk hackad persilja
Gör så här:
- Skär kasslern i skivor och därefter i centimeterbreda stavar. Skala och dela löken i tunna klyftor.
- Bryn kasslern i smör så att den får fin färg. Sänk värmen och lägg i lökklyftorna. Stek tills löken är mjuk.
- Blanda i tomatpurén och fortsätt steka någon minut.
- Blanda i chilisås och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och en nypa chiliflakes. Strö över lite hackad persilja
- Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar