torsdag 23 april 2020

Kassler stroganoff



Korv stroganoff är en vanlig rätt på mångas middagsbord. För att variera lite kan man ersätta korven med något annat - t.ex. kassler. Det blir en god gryta med lite mer tugg i än korv strotanoff.

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g kassler
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ dl chilisås av ketchuptyp
  • 1½ dl grädde eller gräddmjölk
  • smör att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en nypa chiliflakes
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här:

  1. Skär kasslern i skivor och därefter i centimeterbreda stavar. Skala och dela löken i tunna klyftor.
  2. Bryn kasslern i smör så att den får fin färg. Sänk värmen och lägg i lökklyftorna. Stek tills löken är mjuk.
  3. Blanda i tomatpurén och fortsätt steka någon minut.
  4. Blanda i chilisås och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och en nypa chiliflakes. Strö över lite hackad persilja
  5. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar