Idag fanns det fin och billig kolja i fiskdisken. Tillagad i ugnen tillsammans med spenat och senapsgrädde blir det en enkel och snabb middag,
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g koljafilé
- 250 g fryst och tinad bladspenat
- ½ gul lök
- 2 dl grädde
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk finskuren gräslök
- smör att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
- ev några nyskalade räkor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka löken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör. Salta och peppra.
- Lägg spenatfräset i en ugnsform. Salta fisken och lägg den ovanpå spenaten.
- Vispa samman grädden med senapen och gräslöken och häll över fisken.
- Sätt in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
- Toppa eventuellt med några räkor inför serveringen.
- Servera med nykokt potatis och ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar