tisdag 18 februari 2020

Ugnsbakad kolja på spenatbädd



Idag fanns det fin och billig kolja i fiskdisken. Tillagad i ugnen tillsammans med spenat och senapsgrädde blir det en enkel och snabb middag,

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g koljafilé
  • 250 g fryst och tinad bladspenat
  • ½ gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk finskuren gräslök
  • smör att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ev några nyskalade räkor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken och fräs den tillsammans med spenaten i lite smör. Salta och peppra.
  3. Lägg spenatfräset i en ugnsform. Salta fisken och lägg den ovanpå spenaten.
  4. Vispa samman grädden med senapen och gräslöken och häll över fisken.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
  6. Toppa eventuellt med några räkor inför serveringen.
  7. Servera med nykokt potatis och ärter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar