Några bitar stekt kyckling från söndagens middag, några ledsna småtomater och en ostskalk får idag gå ner i en gratäng med broccoli till dagens middag.
Ingredienser till 2 portioner
- ½ kg broccoli, gärna fryst
- lite kycklingrester eller andra köttrester, t.ex skinka eller bacon
- några småtomater
- 2 ägg
- ½ dl vetemjöl
- ½ dl grädde
- 1½ dl standardmjölk
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk dijonsenap
- 1½ dl riven lagrad ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka snabbt broccolin i någon minut. Häll av och spola med kallt vatten. Låt broccolin rinna av.
- Lägg broccoli och köttrester tillsammans med halverade tomater i en smord ugnsform.
- Vispa ihop ägg, mjöl, grädde och mjölk. Smaka av med senap, salt och peppar. Rör i hälften av osten.
- Häll äggstanningen över broccolin och toppa med resten av osten.
- Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills äggstanningen stannat.
- Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar