måndag 10 februari 2020

Broccoligratäng med rester



Några bitar stekt kyckling från söndagens middag, några ledsna småtomater och en ostskalk får idag gå ner i en gratäng med broccoli till dagens middag.

Ingredienser till 2 portioner

  •  ½ kg broccoli, gärna fryst
  • lite kycklingrester eller andra köttrester, t.ex skinka eller bacon
  • några småtomater
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl grädde
  • 1½ dl standardmjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1½ dl riven lagrad ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka snabbt broccolin i någon minut. Häll av och spola med kallt vatten. Låt broccolin rinna av.
  3. Lägg broccoli och köttrester tillsammans med halverade tomater i en smord ugnsform.
  4. Vispa ihop ägg, mjöl, grädde och mjölk. Smaka av med senap, salt och peppar. Rör i hälften av osten.
  5. Häll äggstanningen över broccolin och toppa med resten av osten.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills äggstanningen stannat.
  7. Servera med en blandad sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar