onsdag 12 februari 2020

Enkelt och saftigt filmjölksbröd



Rivna morötter gör det här brödet extra saftigt

Idag blev det snabbak! Det snabbaste sättet att få ett gott hembakat bröd är att baka med bikarbonat och filmjölk. Inget kan få mig att gå ner i affären och köpa ett tråkigt bröd fullt med E-nummer - om jag köper bröd blir det hos en riktig bagare, men det händer inte ofta. 


Ingredienser till 2 bröd

  • 1 morot
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl soroskärnor
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Skala och riv moroten.
  4. Blanda ner den rivna moroten, filmjölk och sirap. Rör till en kladdig smet,
  5. Klicka ner smeten i två smorda avlånga formar.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter
  7. Låt bröden svalna inlindade i bakduk innan du skär i dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar