Rivna morötter gör det här brödet extra saftigt
|
Idag blev det snabbak! Det snabbaste sättet att få ett gott hembakat bröd är att baka med bikarbonat och filmjölk. Inget kan få mig att gå ner i affären och köpa ett tråkigt bröd fullt med E-nummer - om jag köper bröd blir det hos en riktig bagare, men det händer inte ofta.
Ingredienser till 2 bröd
- 1 morot
- 5 dl havregryn
- 1 dl soroskärnor
- 12 dl vetemjöl
- 1 msk salt
- 1 msk bikarbonat
- 1 l filmjölk
- 1 dl mörk sirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Skala och riv moroten.
- Blanda ner den rivna moroten, filmjölk och sirap. Rör till en kladdig smet,
- Klicka ner smeten i två smorda avlånga formar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter
- Låt bröden svalna inlindade i bakduk innan du skär i dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar