tisdag 25 februari 2020

Rödtungafilé med spenat i saffranssås



Tisdag och fiskdag! Rödtunga är en av de godaste plattfiskarna och idag fanns den i fiskdisken.

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 rödtungafiléer (ca 350 g)
  • salt och vitpeppar
  • ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • smör och rapsolja att steka i

Saffranssås med spenat

  • 50 g frusen bladspenat, tinad
  • 1 msk smör
  • 1½ dl fiskbuljong
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • ½ påse saffran
  • salt och nymalen svartpeppar 

Gör så här:

  1. Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg ihop dem två och två och dubbelpanera i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek dem i smör på låg värme.
  2. Fräs spenaten i lite smör. Häll över fiskbuljong och grädde. Koka ett par minuter. Red av med lite majsstärkelse och tillsätt saffran. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera fisken med såsen och kokt potatis. Rostad blomkål och broccoli smakar gott till, men du tar de grönsaker du tycker bäst om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar