Tisdag och fiskdag! Rödtunga är en av de godaste plattfiskarna och idag fanns den i fiskdisken.
Ingredienser till 2 portioner
- 4 rödtungafiléer (ca 350 g)
- salt och vitpeppar
- ägg
- vetemjöl
- ströbröd
- smör och rapsolja att steka i
Saffranssås med spenat
- 50 g frusen bladspenat, tinad
- 1 msk smör
- 1½ dl fiskbuljong
- ½ dl grädde
- 1 tsk majsstärkelse
- ½ påse saffran
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg ihop dem två och två och dubbelpanera i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek dem i smör på låg värme.
- Fräs spenaten i lite smör. Häll över fiskbuljong och grädde. Koka ett par minuter. Red av med lite majsstärkelse och tillsätt saffran. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken med såsen och kokt potatis. Rostad blomkål och broccoli smakar gott till, men du tar de grönsaker du tycker bäst om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar