fredag 7 februari 2020

Galetter



Ikväll serverade jag galetter - bovetepannkakor med olika fyllningar. Receptet finns här på bloggen. Fyll galetterna med det du tycker är gott, t.ex parmaskinka, rökt fisk och grönsaker. Crème fraiche med pepparrot ger både smak och krämighet. Ta det du har i kylskåpet helt enkelt! (Tips på fyllning finns vid tidigare galettrecept.)

Ingredienser till 4 galetter
  • 2½ dl bovetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • lite nymalen svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Häll samtliga ingredienser i en degblandare och kör cirka 2 minuter.
  2. Låt smeten vila minst 2 timmar eller över natten i kylskåpet.
  3. Vispa upp smeten och smält lite smör i en stor stekpanna. Grädda pannkakorna på medelvärme och vicka på pannan så att smeten rinner ut. Grädda tills smeten stelnat och blivit porig. Vänd och lägg fyllningen på ena halvan och vik över den andra halvan. Servera med ett glas cider eller bubbel.

Numera viker jag galetten mitt på, snabbare och enklare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar