En pannacotta med juliga smaker passar både till advent och under julhelgen. Saffranspannacotta med kryddkokta äpplen toppad med krossade pepparkakor!
Ingredienser till 4 portioner
- 1½ gelatinblad
- 1½ dl grädde
- 0,5 g saffran
- 3/4 dl socker
- 3 dl gräddfil
Kryddiga äpplen
- 2 syrliga äpplen
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
- 1 stjärnanis
- 1 kanelstång
- ½ tsk nystött kardemuma
Topping
- 4 pepparkakor
Gör så här
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter-
- Koka upp grädde, socker och saffran.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. Tillsätt gräddfilen och häll upp i 4 glas eller skålar. Ställ kallt i minst 4 timmar.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor under kraftig omrörning. Låt koka i ett par minuter. Lägg i äppleklyftorna och koka på svag värme i 5-7 minuter. Låt svalna.
- Lägg äppleklyftorna på pannacottan. Mortla pepparkakorna och toppa med strösslet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar