Med potatismos kvar i kylskåpet sedan igår blir det potatisbullar till middag. Idag serverar jag dem tillsammans med en spenatgryta i stället för bacon och lingonsylt som annars kanske är det vanliga.
Ingredienser till 2 portioner
Spenatgryta
- 400 g fryst spenat, tinad
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 300 g krossade tomater
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk garam masala
- 1 grönsaksbuljongtärning
- salt och nymalen svartpeppar
Potatisbullar
- 400 g potatismos
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- hackad persilja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Fräs lök, vitlök och kryddorna i en stekpanna tills löken är mjuk. Tillsätt den tinade och avrunna spenaten och stek ett par minuter. Häll i tomaterna och smula ner buljongtärningen.
- Låt alltsammans koka samman i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Rör samman ingredienserna till potatisbullarna. Bryn lite smör i en stekpanna och klicka ut potatissmeten. Platta till något och stek några minuter på varje sida.
- Servera spenatgrytan tillsammans med potatisbullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar