måndag 2 december 2019

Spenatgryta med potatisbullar




Med potatismos kvar i kylskåpet sedan igår blir det potatisbullar till middag. Idag serverar jag dem tillsammans med en spenatgryta i stället för bacon och lingonsylt som annars kanske är det vanliga.

Ingredienser till 2 portioner

Spenatgryta

  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och nymalen svartpeppar

Potatisbullar

  • 400 g potatismos
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • hackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Fräs lök, vitlök och kryddorna i en stekpanna tills löken är mjuk. Tillsätt den tinade och avrunna spenaten och stek ett par minuter. Häll i tomaterna och smula ner buljongtärningen.
  2. Låt alltsammans koka samman i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Rör samman ingredienserna till potatisbullarna. Bryn lite smör i en stekpanna och klicka ut potatissmeten. Platta till något och stek några minuter på varje sida.
  4. Servera spenatgrytan tillsammans med potatisbullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar